9 skvělých dárků pro vášnivé čtenáře (nebo pro vás)

Náruživí čtenáři jsou všech tvarů a velikostí. Někteří mají rádi literaturu faktu, jiní thrillery, další volí životopisy nebo svépomocné knihy. Ale bez ohledu na to, jakému typu četby dávají přednost, vždy se najde něco skvělého, co můžete vášnivému čtenáři darovat.

Ať už hledáte dárek pro přítele nebo příbuzného, který miluje knihy, nebo se snažíte vymyslet něco speciálního pro sebe jako odměnu, tento seznam nejlepších dárků pro vášnivé čtenáře vám poradí.

Od knižních lampiček přes klasické romány a předplatitelské boxy až po klidná čtenářská zákoutí – zde je váš průvodce při hledání dokonalého nápadu na dárek, pokud nakupujete pro vášnivého čtenáře ve svém životě!

9 skvělých dárků pro vášnivé čtenáře (nebo pro vás)

3 Dárky pro lidi, kteří rádi čtou v noci

Znáte někoho, kdo rád čte dlouho do noci? Snažíte se pro něj najít dárek, ale nenapadá vás nic jedinečného? Knihy jsou vždycky jednou z možností, ale proč to letos o svátcích neokořenit a nedopřát jim něco neobvyklého, co je speciálně zaměřené na jejich noční čtenářské návyky.

V tomto článku se podíváme na tři skvělé dárky pro každého bibliofila nebo nespavce, který rád listuje stránkami během klidných večerních hodin. Od blýskavých knižních lampiček až po pohodlné noční oblečení – tyto dárky usnadní (a zútulní) vaší výjimečné osobě začít číst, kdykoli se jí zachce.

V poslední době čtení prudce stouplo, protože si stále více lidí pořizuje elektronické čtečky a online předplatné literárních služeb. Pokud si tedy váš blízký potrpí na „elektronické“ knihy, nezoufejte! Mám pro vás několik zábavných a levných předmětů, které jim i tak dají najevo, jak moc vám na nich záleží.

Hooga book light

hooga book light

Jsem staromódní čtenář, takže nejraději čtu, když ležím v posteli. Na zaujímání polohy v leže je něco jedinečného, díky čemu jsou knihy příjemnější. Tato báječná lampička na čtení je ideální pro čtenáře, jako jsem já, kteří zůstávají vzhůru dlouho do noci. Jantarové stínítko zažene modré světlo. Navíc kvůli mně nemusí vstávat manželka a já mohu relaxovat bez pocitu, že zírám do monitoru.

Lampa Lumio na knihy

lumio book light

Akordeonová lampa Lumio, kterou navrhl Max Gunawan, skvěle šetří místo. Připomíná origami a snadno se složí tak, aby vypadala jako další kniha na nočním stolku. Tento kus se dodává v různých barvách, takže si můžete najít takovou, která dokonale doplní váš stávající interiér.

Světlo na knihy Vekkia

vekkia book light

Tento inovativní gadget kombinuje záložku do knihy se světlem na čtení, které má tři nastavitelné úrovně jasu a připevňuje se ke knize nebo elektronické čtečce pomocí klipu. Jeho baterie dobíjená přes USB poskytuje hodiny osvětlení, takže je ideální na cesty nebo noční čtení.

3 dárky pro lidi, kteří potřebují mít při čtení pohodlí

Čtení může být skvělým způsobem, jak si odpočinout, rozšířit si obzory a na chvíli uniknout z reálného světa, ale důležitou součástí čtení je i zachování pohodlí.

Nepohodlí při čtení může odvádět pozornost od příběhu nebo ztěžovat soustředění na obtížný materiál. Proto je tak důležité najít speciální dárky pro ty, kteří rádi čtou a potřebují se cítit pohodlně!

V tomto článku provedeme průzkum tří nejlepších dárků ideálních pro lidi, kteří potřebují mít při čtení pohodlí. Prozkoumáme řešení, která zaručují pohodlí, styl a dokonce i uklidňující aromaterapii během dobrého čtení.

Pohodlná deka

west elm blanket

Skvělým dárkem pro osoby s vysokou mírou úzkosti je zátěžová deka West Elm. Dodává se v různých barvách a hmotnostech (15, 20 a 25 liber), aby vyhovovala různým potřebám. Tato deka poskytuje uklidňující hřbet, který pomůže při relaxaci a čtení.

Křeslo IKEA

ikea armchair

Pokud hledáte křeslo pro milovníka knih ve svém životě, můžeme vám doporučit toto křeslo Ikea? Není ani příliš měkké, ani příliš tuhé a poskytuje tu správnou oporu, abyste se mohli pohodlně usadit a relaxovat při dobrém čtení a zároveň měli knihu ve vhodné výšce očí.

Nový Kindle Paperwhite

kindle paperwhite

Kindle je výjimečné zařízení pro čtení díky tomu, že nenamáhá oči, má delší výdrž baterie a přístup ke knihám z knihovny i Kindle Unlimited. I knihomolové získají neocenitelné výhody díky možnosti stahovat tituly na cestách. Brát si Kindle s sebou se rovná vzít si s sebou více než 500 knih, ať jdu kamkoli!

3 dárky, které vám pomohou s ukládáním knih

Hledáte dárek, který bude užitečný a promyšlený? Skvělým nápadem je darovat milovníkovi knih něco, co mu pomůže s jeho vášní. Jelikož knihy patří mezi nejoblíbenější předměty, které lidé mají, může být těžké najít pro ně všechny dostatek úložného prostoru.

Pokud znáte někoho, kdo miluje knihy, ať už v jakémkoli formátu, existuje mnoho praktických dárků, které mu pomohou knihy uskladnit. Nebojte se, pokud si nejste jisti, kde začít – mám pro vás 3 nápady na dárky, které jsou ideální pro udržení pořádku v knihách!

V tomto článku si probereme 3 typy dárků, které mají pomoci právě s ukládáním knih.

IKEA Hemnes

ikea hemnes

Pokud hledáte stylové a cenově výhodné regály, pak by knihovna Ikea Hemnes mohla být ideální volbou. Je k dispozici v několika barvách a je vyrobena z masivního borovicového dřeva, její štíhlý rám může do vašeho domova vnést moderní atmosféru. A navíc nám ji vřele doporučil jeden z našich přátel!

Nástěnná police Umbra Conceal

umbra conceal

I ti nejminimalističtější bibliofilové se mohou ocitnout zahlceni knihami. Plovoucí police jsou ideálním způsobem, jak mohou své literární sbírky ukládat ti, kteří žijí v kompaktních prostorách.

Knihovnička Acrimet Premium

acrimet premium

Tyto kovové stojánky na knihy v industriálním stylu jsou skvělým způsobem, jak udržet pořádek ve svých knihách.

Naše závěrečné myšlenky

Závěrem lze říci, že o skvělé nápady na dárky pro všechny, kteří rádi čtou, není nouze. Ať už se váš čtenář zajímá o klasickou literaturu, nebo o moderní knihy, určitě pro něj najdete něco, co jeho vášeň podpoří.

Navíc díky tolika různým možnostem budete moci vybrat dokonalý předmět, který bude užitečný i smysluplný.

Důležité je vybrat dárek, který přispěje k jejich čtenářskému zážitku a ukáže jim, jak moc vám záleží na podpoře jejich lásky k literatuře. Popusťte tedy uzdu své fantazii – a šťastné obdarovávání!